Ahad, 30 Oktober 2011

Preview (Infectious Maggots)Kumpulan Infectious Maggots merupakan sebuah 


kumpulan pemuzik dan penyanyi yang aktif di Malaysia. 


Kumpulan ini menyampaikan lagu-lagu Melayu.

Sejarah

Infectious Maggots bermula pada tahun 1991 oleh dua Jedis muda, Lan Bear dan Lan Bye. Mereka dikenali sebagai ABC....DEad  (Anarchy Bring Chaos.. DEad) kembali.Line-up mereka Kochix (vokal), Wan Ermie Cyber Werks (gitar) dan K-Roll (bass).
Kemudian, Kochix meninggalkan band kerana masalah peribadinya. Fathul menyertai dan kemudian ABC Dead itu tahu sebagai Infectious maggots. Saat itu .. Infectious Maggots bermain muzik yang lebih pengaruh dari SOD, MOD. Setelah Wan telah keluar, mereka menjadi empat bahagian band tapi masih ditapis untuk bermain. Lalu mereka merilis demo pertama mereka "Life Among The Ruins" yang direkodkan di Amerah Studio menggunakan perakam lagu empat. Kemudian, K-ROLL meninggalkan band untuk meneruskan pengajian nya.
Pada tahun 1992, maggots mendaftar dengan Sonic Asylum Rakam dan berjaya dihasilkan album debut mereka 'Deep Within Our Grief Factory, Milk Runs Red'. As (Silent Death) dan Jijoe (De Flowered) menyertai Infectious Maggots tetapi hanya untuk waktu yang singkat, kemudian Riza dan Rizal (kembar) menyertai mereka sebagai pengganti kekal.
Pada tahun 1995, mereka melancarkan album kedua kita berjudul 'Unknown'. Ezan mengajak Fathuls dan Wira (Necrotic Chaos) mengambil tempat Lan Bye sebagai dram. Pada saat itu, mereka baik-baik saja sampai salah satu daripada ahli band itu Lan Bear terlibat dengan ubat-ubatan dan sebagai akibat kehilangan band itu menyentuh dan arah. Setelah Lan Bear keluar dari pusat pemulihan dia dikenali sebagai manusia baru, ia diberi kesempatan untuk menyertai kembali dengan kumpulan sebagai gitar yang pertama.
Pada tahun 2006, dengan line-up baru, Riza (Gitar) Rizal (Bass), Lan Bear, EIan Han (Dram) Man (Vokal) telah beraksi di Rock The World 7 pada Disember 2006.
Pada tahun 2010, line-up album pertama telah menggegarkan dunia metal bawah-tanah semula dengan kemunculan PENCIPTA SEBENAR NAMA INFECTIOUS MAGGOTS iaitu Fathul. Penyatuan line-up album pertama ini telah disambut dan disokong oleh semua peminat metal yang sebenar dan dari rakan-rakan metal yang terkenal seperti Sil Khannaz, Silent Death, Brain Dead dari seluruh pelusuk Malaysia kerana mereka semua tahu pencipta Infectious Maggots yang sebenar ialah Fathul, Lan Bear dan Lan "Bye".

Ahli-ahli

Anggota
  • Fathul - Vokals
  • Lan 'Bear' - Gitar
  • Lan "Bye" - Drum
  • P.E. - gitar
  • Jijoe - Bass

Diskografi

  • Demo '90 (1990)
  • Deep Within Our Grief Factory Milk Runs Red (1993)
  • Unknown (1996)
  • Karat Besi Simfoni (2000)


Tiada ulasan: